linkpartners

Contact en info

kerstwinkel kerstversiering

Luna en Opa de kerstman


Er was eens een heel lief meisje dat bij haar geboorte al leek op een engel.  Haar ouders en opa`s en oma`s waren heel erg blij met haar en genoten elke dag opnieuw van haar. Luna was een lief en gevoelig kind, dat zag iedereen meteen. Terwijl Luna op groeide en ouder werd, kreeg zij in de gaten dat zo aan het einde van elk  jaar, en Luna wist nog niet hoe dat precies werkte, er allerlei leuke dingen gebeurde.  Zo kwam rond december een man een een rood pak die Sinterklaas heette en een zwarte meneer die ze Piet noemde, die allemaal kadootjes uit deelden en lekkere dingen gaven en strooiden.. Wel raar, maar wel heel leuk dacht Luna en zo door de jaren heen leerde zij dat dit, tot haar grote plezier, elk jaar weer op nieuw gebeurde..

Maar dan, nadat Sinterklaas weer vertrok, gingen de papa en mama van Luna het huis versieren met een grote kerstboom en dan deden daar in allemaal lichtjes en slingers en ballen in, en het hele huis werd versierd met kerst takken, kerstslingers en nog veel meer.  Ook dan kreeg Luna weer kadootjes en andere dingen, maar nu, van de kerstman, iemand die ze nog nooit gezien had..

Toen op 24 december, Luna was al vier jaar, ging zij op bezoek bij haar opa en oma en terwijl zij daar was hoorde zij ineens een bel klingelen. Wat is dat nou, dacht Luna, dat lijkt wel een bel zoals de Kerstman altijd bij zich heeft. Plots ging de deur in de kamer open en daar stond… de kerstman, met een grote klingelende bel in zijn hand riep hij vrolijk Hohoho, Prettig kerstfeest. Luna vond het wel een beetje eng, zo`n grote man met een witte baard en zijn zware stem… Zware stem? Zware stem?… Er was iets in die stem wat Luna bekend voor kwam, had ze die stem al niet eens eerder gehoord?

Terwijl ze, ondanks haar schrik, toch samen met haar mama naar de kerstman ging voor haar kadootjes, wist Luna het ineens.. Dat is mijn Opa!!  Luna`s Opa was hulp kerstman en als zingende kerstman vrolijkte hij ieder jaar weer heel veel kerstfeestjes op met de mooie kerstliedjes.. Na dat Luna en de hele familie hun kadootjes hadden uitgepakt en de kerstman hadden bedankt, ging de kerstman weer weg.  Toen de Opa van Luna even later weer naar binnen kwam keek zij hem raar en een blik vol onbegrip aan,.. De.. de kerstman is net geweest , vertelde zij aan opa, maar die kerstman, dat ben jij,  jij bent opa de kerstman en ze keek met een blik waar uit je kon zien dat ze er niets van snapte..  Opa lachte en zei, dat is zo lieverd, en ik kom elk jaar weer langs om je een geschenk te geven en je blij te maken want jij maakt ons het hele jaar blij..

Het werd een gezellige kerst, en Luna vertelde iedereen op school dat haar opa de kerstman was.. maar geen van de kindjes geloofden haar…

               Het is ook wel  heeeel apart, je eigen opa als kerstman…


Online zijn talloze kerst verhalen te lezen. Natuurlijk het traditionele kerstverhaal, maar ook voor hen die geïnteresseerd zijn in een analyse van misvattingen rond kerstverhalen kunnen hun hart ophalen. Een heel ander verhaal is het interactieve kerstverhaal voor kinderen, dat Lydia Rood voor Ouders Online heeft geschreven. Ook hoort het beroemde sprookje van H.C. Andersen hier thuis: het meisje met de zwavel stokjes. Het bekendste is toch wel  A Christmas Carol van Dickens.  Het vaak verfilmde verhaal over Scrooge is een klassieker . Ook  Kruimeltje mag niet ontbreken, dé  kerstfilm van 1999. Een meer persoonlijke versie van een kerstverhaal is Kerstmis in Genève, waarin de eigenaar van Alderts homepage vertelt hoe hij zich van 675 dollar heeft laten beroven doordat  hij een stel Russische vrouwen wilde helpen die kort daarvoor zelf waren beroofd…

Kerstverhalen

Free SEO Tools

kerstfeest kerstverhaal kerstentertainment-kerstman kerstmanpak kerstevent Kerstman

kerstverhaal 2